שעועית שייכת למשפחת הקטניות; במשפחה זו גם מצויים הפול, החומוס, האפונה ועוד.
משפחה זו עשירה בפחמימות מסוג אוליגו-סוכרים (oligosaccharides) המצויים גם בכרוב.
-האם ניתן למצוא את האנזים הזה בפריט מזון אחר וכך לשלב את אכילתו יחד עם אכילת שעועית ובכך לשפר\לפתור את המצב?
-האם בקריאה על הרכבים תזונתיים של שעועית לבנה אוכל לדעת גם על ההרכבים הזהים של השעועית האדומה והשחורה? או שיש הבדל ביניהם?
תודה רבה!
-האם ניתן למצוא את האנזים הזה בפריט מזון אחר וכך לשלב את אכילתו יחד עם אכילת שעועית ובכך לשפר\לפתור את המצב?
-האם בקריאה על הרכבים תזונתיים של שעועית לבנה אוכל לדעת גם על ההרכבים הזהים של השעועית האדומה והשחורה? או שיש הבדל ביניהם?
תודה רבה!
היי
מה התהליך שגורם לכך, שכאשר מוסיפים סודה לשתיה למים שבהם מבשלים את גרגירי החומוס, הם מתרככים מהר יותר?
שלום נעם,
סודה לשתיה (סודיום ביקרבונט) היא חומר בסיסי, והיא יוצרת סביבה בסיסית שמסייעת לפירוק (הידרוליזה) של רב-סוכרים (אוליגוסכרידים) בחומוס. רב-סוכרים הם חומרים שבנויים מחד-סוכרים כמו גלוקוז ופרוקטוז שמחוברים בינהם. רב-סוכרים כאלה קשה לנו לעכל, אך הם משמשים מצע מזון מצויין לחיידקים המאכלסים את המעיים ומכאן הנטייה של חומוס וקטניות אחרות לגרום לגזים ריחניים...
רב-סוכרים כאלו הם גם חומרים המקנים לחומוס את קשיחותו, וכשהם מתפרקים בעזרת הסודה וחימום קשיחותם אובדת והחומוס מתרכך.
תגובות