Header

  • עברית
  • English
  • العربية
  • Moodle
  • You Tube
  • facebook
  • GeoGebra
בית
  • אודות
    • חזון ומטרות מכון דוידסון
    • וויליאם (ביל) דוידסון
    • איך מגיעים?
    • חברי ההנהלה
    • חברי הוועד המנהל
    • עובדי מכון דוידסון
    • דרושים לדוידסון
    • כפר הנוער ע"ש לאוב
    • תמכו בנו
  • פעילויות
    • חוגים
    • מחנות מדע ומשלחות לחול
    • תוכניות למצטיינים
    • קידום והעצמת תלמידים
    • תוכניות מדעיות לכיתות
    • הרצאות, כנסים ואירועים
    • תחרויות
    • מורים − השתלמויות ותמיכה
    • תוכניות מתוקשבות
    • פעילויות החודש במכון דוידסון
  • דוידסון Online
    • שאל את המומחה
    • מאגר מדע: סרטונים וכתבות
    • המעגל המתמטי
    • אפליקציות ויישומוני מדע
    • ניסויי מדע בבית
    • חדר מורים
    • כל מה שרציתם לדעת על המוח
  • גן המדע
    • מידע למגיעים למוזיאון
    • חוגגים איתנו בגן המדע
    • פעילויות לגנים ולבתי ספר
    • פעילויות לארגונים ולקבוצות
    • מוצגים בגן
    • סדנאות "מדעכיף" בפסח
    • רעש וצלצולים בגן המדע
  • פר"ח
דוידסון Online
  • שאל את המומחה

    • רפואה ופיזיולוגיה
    • מדעי החיים
    • כימיה
    • פיסיקה
    • אסטרופיסיקה
    • מדעי כדור-הארץ
    • מתמטיקה ומדעי המחשב
    • טכנולוגיה
    • ידע כללי
    • שאלו שאלה חדשה
  • מאגר מדע
  • המעגל המתמטי
  • למידה מתוקשבת
  • מדע בבית
  • קמפוס טבע
  • חדר מורים
  • אנשי צוות דוידסון אונליין

חפשו פעילויות וכתבות

מה חדש בדוידסון Online

חידה שבועית מס' 79: שבע ועשרים ומאה
שלום לכם, בשבוע שעבר חגגנו את חג הפורים. המשימה השבוע תהיה קשורה למספרים במגילת אסתר: מצאו מהו המספר הראשון המופיע במגילה
לידיעה המלאה »
הגנים שאי אפשר בלעדיהם
מדענים מארה"ב יצרו במעבדה חיידק בעל גנום מזערי, המכיל רק את הגנים הנחוצים להישרדות ושופך אור חדש על המרכיבים הגנטיים
לידיעה המלאה »
האם המספרים הראשוניים אינם אקראיים?
מדענים מארצות הברית טוענים כי מצאו חריגה מההתפלגות האקראית בסדר הופעתם של מספרים ראשוניים. מה משמעות הדבר ואיך זה קשור לביטחון
לידיעה המלאה »
בניית מצלמה מגלילי נייר (קמרה אובסקורה)
בניסוי הנוכחי נבנה מעין מצלמה קטנה שמקרינה דמויות על מסך נייר ומאפשרת הגדלה והקטנה של הדמות. המצלמה מבוססת על התקן עתיק שנקרא
לידיעה המלאה »
מיץ תפוזים שקוף – מתכון בישול מולקולרי
בניסוי הזה ניקח מיץ תפוזים ונעשה ממנו נוזל שקוף וצלול בלי לשנות את טעמו, בשיטה של בישול מולקולרי. הניסוי/מתכון מחייב השגחה של
לידיעה המלאה »
חי בסרט מדעי – תחרות הסרטונים
כיצד נוצרים עננים? מדוע תכונות מסוימות עוברות מהורים לילדיהם? מדוע המלפפון ירוק? מה תפקיד הכנפיים במטוסים? על השאלות האלה ועוד
לידיעה המלאה »
חידה שבועית מס' 78: לזכור את פאי במילים
שלום לכם, בשבוע שעבר חגגנו את יום הפאי.  בכתבה המספר שמשגע את העולם (במדור הכתבות של דוידסון-אונליין)  כותב
לידיעה המלאה »

תגובות מתוך הכתבה: מדוע שעועית יוצרת גזים במערכת העיכול? רונן

שתף

מדוע שעועית יוצרת גזים במערכת העיכול? רונן

שעועית שייכת למשפחת הקטניות; במשפחה זו גם מצויים הפול, החומוס, האפונה ועוד.
משפחה זו עשירה בפחמימות מסוג אוליגו-סוכרים (oligosaccharides)  המצויים גם בכרוב.

להמשך הכתבה ...
  • 7 תגובות

תגובות

שאלה בנוגע למאמר- "מדוע אכילת שעועית גורמת ליצירת גזים..."

הוגש ע"י אלה מנדלבלט ב־ב', 17.03.2014 , 16:08.

-האם ניתן למצוא את האנזים הזה בפריט מזון אחר וכך לשלב את אכילתו יחד עם אכילת שעועית ובכך לשפר\לפתור את המצב?

-האם בקריאה על הרכבים תזונתיים של שעועית לבנה אוכל לדעת גם על ההרכבים הזהים של השעועית האדומה והשחורה? או שיש הבדל ביניהם?

תודה רבה!

  • אב
  • השב

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
Image CAPTCHA
נא הקלד את התווים הנראים בתמונה זו

תגובות

שאלה בנוגע למאמר- "מדוע אכילת שעועית גורמת ליצירת גזים..."

הוגש ע"י אלה מנדלבלט ב־ב', 17.03.2014 , 16:08.

-האם ניתן למצוא את האנזים הזה בפריט מזון אחר וכך לשלב את אכילתו יחד עם אכילת שעועית ובכך לשפר\לפתור את המצב?

-האם בקריאה על הרכבים תזונתיים של שעועית לבנה אוכל לדעת גם על ההרכבים הזהים של השעועית האדומה והשחורה? או שיש הבדל ביניהם?

תודה רבה!

  • אב
  • השב

תגובות

אנזימים

הוגש ע"י חיים חביב ב־ד', 19.03.2014 , 00:37.

שלום אלה,

האנזימים המפרקים רבי-סוכרים לא קיימים בד"כ במזון שלנו, ולכן אין דרך לשפר את "המצב" בצורה כזו. מה שכן ניתן לעשות כדי לשפר במעט את "המצב" הוא לבשל היטב את הקטניות (בסודה לשתיה שעוזרת לריכוך) ובכך להקל על מערכת העיכול.

יש הבדלים תזונתיים קטנים בין שעועית לבנה לשעועית אדומה ושחורה.

  • אב
  • השב

תגובות

סודה לשתיה וחומוס

הוגש ע"י נעם ב־א', 14.12.2014 , 18:58.

היי
מה התהליך שגורם לכך, שכאשר מוסיפים סודה לשתיה למים שבהם מבשלים את גרגירי החומוס, הם מתרככים מהר יותר?

  • אב
  • השב

תגובות

סודה לשתיה ואוליגוסכרידים בחומוס

הוגש ע"י חיים חביב ב־ג', 30.12.2014 , 21:31.

שלום נעם,

סודה לשתיה (סודיום ביקרבונט) היא חומר בסיסי, והיא יוצרת סביבה בסיסית שמסייעת לפירוק (הידרוליזה) של רב-סוכרים (אוליגוסכרידים) בחומוס. רב-סוכרים הם חומרים שבנויים מחד-סוכרים כמו גלוקוז ופרוקטוז שמחוברים בינהם. רב-סוכרים כאלה קשה לנו לעכל, אך הם משמשים מצע מזון מצויין לחיידקים המאכלסים את המעיים ומכאן הנטייה של חומוס וקטניות אחרות לגרום לגזים ריחניים...

רב-סוכרים כאלו הם גם חומרים המקנים לחומוס את קשיחותו, וכשהם מתפרקים בעזרת הסודה וחימום קשיחותם אובדת והחומוס מתרכך.

  • אב
  • השב

תגובות

תודה.

הוגש ע"י אלה ב־ד', 19.03.2014 , 12:51.
  • אב
  • השב
CodeOasis
  • דף הבית
  • אודות
  • תוכניות
  • דוידסון Online
  • גן המדע
  • פר"ח
  • תנאי שימוש
  • RSS
כל הזכויות שמורות למכון דוידסון לחינוך מדעי ליד מכון ויצמן למדע (ע"ר)