שלום אידית,
הרעיון של חימום סוכריות מנטה נראה לי מעט תלוש מהמציאות ואולי אפילו לא מומלץ, בייחוד לאור העובדה שמוצרים שונים המכילים ממתיקים מלאכותיים אסורים בחימום בגלל התפרקות מרכיבים שונים בחימום לתוצרים שיכולים להיות רעילים.
אבל ניתן לחשוב על רעיון דומה – הכנת גלידה מפלפלים חריפים.
הפלפל החריף יוצר תחושת חום בפה ואילו הגלידה הקרה יוצרת תחושת קור בפה (במאמר מוסגר – לא המצאתי כאן שום דבר חדש גלידות מהסוג האמור כבר קיימות).
אם כך איזו תחושה "תנצח"?
האם זה נכון שבאזורים שונים בפה יש בלוטות שונות וכך למשל ניתן להימנע מטעם מר ע"י בליעת המזון ללא נגיעתו באזורים אלו?
האם זה נכון שבאזורים שונים בפה יש בלוטות שונות וכך למשל ניתן להימנע מטעם מר ע"י בליעת המזון ללא נגיעתו באזורים אלו?
זאת בהחלט הייתה הנחה רווחת בעבר אך כיום מחקרים מראים שהדבר לא כך.
אין אזורים נקודתיים בפה בהם יש רק בלוטות מסוג אחד אם כי לעיתים ניתן לדבר על אזורים יותר צפופים של בלוטות מסוג מסויים (אך אין ממש הפרדה בין סוגים שונים). אם גם נחשוב על זה בהגיון הרי שאין לכך כל מטרה או ייתרון.
מעבר לכך בגלל הסביבה הרטובה בפה (רוק) גם אם הייתה הפרדה חלקית הרי שהרוק היה נושא את הטעם מנקודה אחת לשאר חלקי הפה.
תגובות