.
מחיר ההשתתפות במחנה: 2,150 ש"ח
הגשת המועמדות אינה כרוכה בתשלום.
מספר המקומות מוגבל, אנא הקדימו להרשם כדי להבטיח את מקומכם.
בואו ללמוד מהטובים ביותר! ביקורים במעבדות מכון ויצמן למדע, פגישות עם סטודנטים ומדענים, הרצאות והתנסויות מדעיות, סיורים ופעולות בגן המדע, תצפיות אסטרונומיות ועוד.
מחנה דה שליט לשנת 2016 תשע"ו יתקיים בתאריכים 31/7-5/8/2016.
מחנה המדע מיועד לתלמידים מצטיינים וסקרנים שמתעניינים במדע ורוצים להרחיב את ידיעותיהם. במחנה ישתתפו כ-50 בני נוער, בוגרי כיתות ח' וט'. במהלך ימי המחנה ישמעו התלמידים הרצאות על מחקרים מחזית המדע העכשווי שנערכים כעת במכון ויצמן ובעולם, יתנסו בפעילות מעבדתית, ידונו בסוגיות ביו-אתיות ויבקרו במעבדות מכון ויצמן, ובגן המדע ע"ש קלור. הפעילויות יועברו ברובן על ידי תלמידי מחקר לתארים מתקדמים ממכון ויצמן למדע.
ביום האחרון למחנה יתקיים מפגש סיום עם ההורים, שבו יציגו המשתתפים בתמונות ובהדגמות את הפעילויות הלימודיות שבהן לקחו חלק.
בשעות הבוקר תיערך פעילות מדעית במסגרת המגמות, אחר הצהריים פעילות מדעית חוויתית ובערבים תתקיים פעילות גיבוש חברתית. המשתתפים ייקחו חלק בהפעלות מדעיות, ישמעו הרצאות מפי מדעני המכון, יתנסו בתכנון ועבודה במעבדה ועוד. הלינה והאירוח יהיו בכפר הנוער שבמכון והארוחות יתקיימו במסעדות המכון. שני מדריכים חברתיים ילוו את המחנה לאורך כל שעות היממה.
(בוגרי המחנה הקודם שמעוניינים להצטרף − שימו לב שאתם נרשמים למגמה שונה מזו שבה הייתם בשנה שעברה).
איך אפשר ליצור קשת בלי ענן? מה הקשר בין סיבים תזונתיים לחיתולים? האם אפשר לראות קולות? ואיך מאבדים את הצפון? מה הקשר בין קוונטים וקרני לייזר?
במסלול הזה נלמד כמעט הכול על הקול וכיצד נעים גלים, נבין מהו חשמל סטטי, נגדל גן גבישים, נשתמש באינדיקטורים טבעיים לזיהוי חומציות, נבדוק מה קורה להליום בטמפרטורות נמוכות ונגלה שחיינו מורכבים מכימיה ומפיסיקה וסובבים סביבם. נבנה מצלמה ונבין איך היא פועלת, נלמד על תפקידה של הכימיה בעולם הקוסמטיקה ונבקר במעבדה לפיסיקה תת-מיקרונית.
ביוטכנולוגיה ורפואה
מהי הנדסה גנטית, האם היא מסוכנת ואיך היא קשורה לריפוי מחלות ולמזון שאנו אוכלים? מה הקשר בין מדוזות זוהרות למחלת האלצהיימר? איך נראים חיידקים, האם הם יכולים לעזור לנו ומדוע אנו זקוקים להם?
במסלול הזה נלמד על נפלאות הגנטיקה ועל האתגרים המוסריים שמציבות בפנינו האפשרויות החדשות שמציעה ההנדסה הגנטית. נלמד על פיתוח תרופות, נפיק את הדנ"א שלנו ונבין איך אפשר להשתמש במידע שעולה ממנו במעבדות לזיהוי פלילי. כמו כן נגדל חיידקים ונבדוק איך תרופות אנטיביוטיות משפיעות עליהם. נבקר במעבדה שמטפחת זני צמחים מהונדסים גנטית ונדון ביתרונות ובסכנות של הטכנולוגיה הזאת.